Vrijdag 17 Januari 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Paul Magnette is woest op N-VA: "Het is gewoonweg schandalig"

Paul Magnette is woest op N-VA:

PS-voorzitter Paul Magnette heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij N-VA opgeroepen om te stoppen met “politieke spelletjes” en “de openingen die ze zeggen te maken, aan te tonen”. "Hun enige doel is aan te tonen dat België niet werkt. Die houding is schandalig."

“Ik hoor sommigen zeggen dat ze openingen maken”, zei Magnette, die N-VA in zijn speech geen enkele keer bij naam noemde. “Maar toon dat dan. De PS staat klaar sinds het begin. Iedereen kent onze standpunten. Een minimumpensioen van 1.500 euro. Een herfinanciering van de gezondheidszorg. Massieve investeringen in de NMBS, want het openbaar vervoer is het enige antwoord op de files en de klimaatopwarming.”

“De PS heeft sinds 26 mei zijn verantwoordelijkheid genomen, samen met de sp.a. We hebben veel gewerkt en zijn op alle uitnodigingen ingegaan. We respecteren alle beslissingen, en ik heb me geëngageerd om oplossingen te vinden en een document op te stellen. Maar ik zal het u zo eerlijk mogelijk zeggen: ik heb echt genoeg van de kleine manoeuvres, strategische spelletjes, en persoonlijke ambities die verhinderen dat we vooruitgaan in dit land", benadrukt Magnette.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Paul Magnette  I  N-VA  I  PS