Vrijdag 17 Januari 2020 - 13:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: Dag Allemaal  I   door Redactie

Progeria-patiënt Michiel over groot verlies: "Ze konden hem niet meer redden"

Progeria-patiënt Michiel over groot verlies:

Progeria-patiënt Michiel (21) heeft in Dag Allemaal gereageerd op de dood van zijn goeie vriend Mats. Hij leed net als Michiel en zijn zus Amber aan de verouderingsziekte.

Michiel Vandeweert uit Diepenbeek is in progeria-jaren al 168 jaar oud, want elk jaar telt voor acht bij hem. Onlangs moest hij afscheid nemen van Mats, die ook aan progeria lijdt. "Eigenlijk kwam zijn overlijden redelijk onverwacht. Mats had wel problemen met zijn hart, hij had al twee keer een stent laten ­zetten. Maar ik ben nog met hem op skivakantie geweest en in november zijn we samen op stap gegaan. Ik zag wel dat hij het moeilijker had, maar het ging", zegt Michiel aan Dag Allemaal.

Toch ging het op een bepaald moment mis. "Hij is bloed beginnen over te geven en in het ziekenhuis bleek dat één van zijn belangrijkste aders dicht zat. Ze hebben opnieuw een stent gezet, maar na de operatie klapte die dicht. Ze konden hem niet meer redden. Zijn dood was heel zwaar, voor iedereen. Ik heb mijn papa maar drie keer zien wenen: toen hij moest vertellen dat Mats was gestorven, toen we hem in het funerarium gingen groeten en op de begrafenis."

Groot gemis

"Met Nieuwjaar, dat hij met ons had moeten vieren, miste ik Mats heel hard. Hij was een echte levensgenieter. Hij was dol op rode wijn, als je hem een glas gaf, was heel zijn dag goed. (lacht) Hij ging echt voluit voor het leven."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Michiel Vandeweert