Zinho Vanheusden haalt uit na Gouden Schoen: "Ik vind dat niet correct" Sport
Sport

Zinho Vanheusden haalt uit na Gouden Schoen: "Ik vind dat niet correct"

Zinho Vanheusden haalt uit na Gouden Schoen: "Ik vind dat niet correct"

Zinho Vanheusden (20) zakte woensdag af naar Puurs om het Gala van de Gouden Schoen bij te wonen. Vrolijk werd hij er wellicht niet van. Dat heeft alles te maken met het feit dat verdedigers volgens Vanheusden te weinig waardering krijgen voor het werk dat ze leveren.

“Ik vind dat er naast de categorie voor beste doelman, ook een voor beste verdediger, beste middenvelder en beste aanvaller zou moeten zijn”, aldus Vanheusden in een gesprek met L’Avenir. “Voor zo’n individuele trofee wordt immers al te vaak gekeken naar de aanvallende spelers. Het is niet altijd juist en correct, maar zo gaat het in de voetbalwereld.”

“Kijk maar naar de Gouden Bal. Virgil van Dijk won tijdens het voorbije jaar zowat alles wat er te winnen valt en speelde een ijzersterk seizoen. Toch won Lionel Messi de Gouden Bal. Enkel omdat hij veel doelpunten heeft gemaakt", besluit de verdediger van Standard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws