Zaterdag 18 Januari 2020 - 10:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: De Telegraaf  I   door Redactie

Emotionele André Van Duin (72) spreekt over zijn overleden echtgenoot: “De artsen snapten er niets van”

Maandag overleed Martin Elferink, de echtgenoot van komiek André Van Duin. Elferink leed aan botkanker en werd amper 55 jaar oud.

Emotionele André Van Duin (72) spreekt over zijn overleden echtgenoot: “De artsen snapten er niets van”

André Van Duin heeft zich nu voor de eerste maal gesproken over het overlijden van zijn man. “Het is verschrikkelijk”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Het ergste wat me kon overkomen, is gebeurd. In een paar maanden tijd."

Volgens André was Martin tot het laatste moment “zo sterk”. “Ook omdat hij nog zo jong was natuurlijk, bleef zijn hart maar doorpompen. Tijdens de chemo’s had hij eigenlijk ook veel zieker moeten zijn dan hij was, daar snapten de artsen niets van."

Zo geliefd

Martin besloot om zijn lichaam na zijn overlijden ter beschikking van de wetenschap te stellen. “Omdat hij nog zo graag iets goeds wilde doen voor de mensen. Hij wilde bedanken voor het mooie leven dat hij gehad heeft. Lange gesprekken hebben we erover gehad en ik vond dat een mooie gedachte”, vertelt André.

Er was dus geen uitvaart, maar daar heeft André nu wel vrede mee. “We hebben er samen naartoe geleefd en er is dit weekend wel een afscheidsbijeenkomst met zo’n honderdvijftig man. Mart was zo geliefd in het vak. Iedereen was echt dol op hem, vrouwen ook hoor. Hij was ook een knappe, charmante man. En zo lief. Hij heeft mijn leven verrijkt, zo geweldig gemaakt", besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  André Van Duin  I  Martin Elferink  I  shownieuws