Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:00   I   door Redactie

Bart Verhaeghe doet noodoproep: "Zo is Belgische competitie niet meer leefbaar"

Bart Verhaeghe doet noodoproep:

Bart Verhaeghe doet in Het Laatste Nieuws nogmaals een oproep om een BeNeLiga op te starten. Dat is volgens de voorzitter van Club Brugge noodzakelijk.

"Ik weet niet of iedereen in ons voetbal - ook jullie, de media - goed beseft wat er staat aan te komen. Het Europese voetbal is op weg naar een grondige revolutie", zegt Verhaeghe in Het Laatste Nieuws. "Er komt vroeg of laat een Euroepse topcompetitie in het weekend - we krijgen binnenkort Bayern München-Real Madrid op zondagmiddag om 13u of zo."

"Ik zeg je, de drang van de machtigste clubs om een soort NBA-competitie op te zetten, is reëel. Mijn rol is om met Club Brugge klaar te zijn voor een hertekend voetballandschap. Wat dat betreft is een BeNeLiga op het niveau van België en Nederland net hetzelfde doen als het initiatief van de grote clubs in Europa - de sterkste krachten bundelen. Alleen zo zorgen we ervoor dat onze competitie leefbaar blijft na 2024."

Oproep

"Ik doe hier een oproep aan alle criticasters", vervolgt Verhaeghe. "Mensen zijn toch zo snel in het oordelen en veroordelen zonder kennis van zaken. Er wordt gereageerd op de BeNeLiga vanuit vijandigheid. Er zouden grote middelen doorstromen vanuit de BeNeLiga naar de Belgische en Nederlandse competitie, zodat de basis véél gezonder wordt dan nu het geval is."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  v24