Zondag 19 Januari 2020 - 09:00   I   door Redactie

Verhaeghe: "Een fonkelnieuw stadion in Brussel en de rest in krotten laten spelen?"

Bart Verhaeghe was een groot tegenstander van een nieuw nationaal stadion. Dat kwam er uiteindelijk niet en daardoor mogen de Rode Duivels nu alleen maar uitwedstrijden spelen op het EK. Verhaeghe lag daardoor zwaar onder vuur bij de Belgische fans.

Verhaeghe:

“Vooreerst: inderdaad, Nederland, bijvoorbeeld, kan op het EK in eigen land spelen, maar in het stadion van Ajax. Spanje zal in dat van Athletic Bilbao spelen, Rusland in dat van Zenit... Nu, het nationale stadion is er niet gekomen door Bart Verhaeghe, maar door de wetgeving – de óverheid besliste: ‘Dit kan hier en nu niet gerealiseerd worden.’ Maar inderdaad, ik blijf herhalen dat het niet de taak is van de voetbalbond om te investeren in een stadion – het heeft daar de middelen niet voor –, maar integendeel de clúbs moet faciliteren opdat zíj zouden kunnen bouwen", meent Verhaeghe in Het Laatste Nieuws.

"Elke club met een budget van 10 à 12 miljoen kan een stadion zetten voor 10.000 toeschouwers. Dat staat gelijk met één of twee spelers op je budget. Met goed bestuur kun je de banken overtuigen om een lening aan te gaan. Wat is er beter: één fonkelnieuw stadion in Brussel en de rest in krotten laten spelen of tien nieuwe stadions overal in het land?”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal