Maandag 20 Januari 2020 - 11:30   I   Foto: Instagram  I   Bron: Privé  I   door Redactie

André Van Duin neemt drastische beslissing na het overlijden van zijn echtgenoot: “Het is beter zo”

Vorige week maandag overleed Martin Elferink, de man van komiek André Van Duin, op 55-jarige leeftijd aan botkanker. Van Duin heeft nu hun huis in Amsterdam te koop gezet.

André Van Duin neemt drastische beslissing na het overlijden van zijn echtgenoot: “Het is beter zo”

"Toen in de loop van het najaar duidelijk werd dat de toestand met Martin hopeloos was, keek ik eens om mee heen en sloeg de schrik me om het hart”, vertelt André aan Privé. “Wat moet ik hier straks, in mijn eentje in een huis met een achterhuis en al met al zo’n 600 vierkante meter?"

Ze besloten alsnog te verhuizen toen de situatie van Martin verslechterde. “In november kregen we de sleutel en sindsdien zijn we bezig geweest spulletjes uit te zoeken en de boel in te richten. De inschatting was toen dat Martin daar ook nog een tijd zou wonen, maar helaas is het met zijn ziekte allemaal dus een stuk sneller gegaan”, aldus de komiek.

Geen goed idee

“Hij was het wel met me eens dat ik weg moest uit de stad. Zelf heb ik nooit zo’n onveilig gevoel op straat of in dat huis, maar het is te groot; en ’s avonds in mijn eentje over de gracht lopen, ik weet niet of dat zo’n goed idee is", geeft André toe.

“Natuurlijk, ik laat op de gracht heel veel dierbare herinneringen achter", weet André. "Maar het is zo groot en leeg nu, ik zag zaterdag die foto in de krant en dacht voor het eerst ook: het is toch net Paleis Soestdijk? En dat was alleen maar de bar, wat moet ik ermee? Ik kan beter verhuizen", besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  André van Duin  I  Martin Elferink  I  shownieuws