Maandag 20 Januari 2020 - 12:00   I   Foto: Facebook   I   Bron: HLN  I   door Redactie

Doodrijder van Merel De Prins (12) moet niet terug naar de gevangenis, ouders reageren furieus

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank heeft beslist dat Muhammed Aytekin (23), de doodrijder van de 12-jarige Merel De Prins, wordt vrijgelaten onder voorwaarden. De ouders reageren verbolgen.

Doodrijder van Merel De Prins (12) moet niet terug naar de gevangenis, ouders reageren furieus

De feiten deden zich voor op 28 oktober 2015. Aytekin reed toen Merel De Prins (12) dood, toen deze van school naar huis fietste. Hij reed veel te snel, pleegde vluchtmisdrijf, verstopte zich in Hongarije en kon pas enige tijd nadien opgepakt worden.

De man bleek nooit een rijbewijs te hebben gehaald, maar was al wel achttien keer veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. Ook op het moment van het ongeval met Merel was hij ontzet uit het recht tot sturen.

Sprakeloos

In oktober 2018 plaatste de strafuitvoeringsrechtbank hem onder elektronisch toezicht, weliswaar onder een aantal voorwaarden. En nu is dus beslist dat Aytekin niet terug naar de gevangenis moet.  Hij was zelf niet aanwezig op de uitspraak, maar de ouders van de jonge Merel hoorden het arrest met verbijstering aan. “Vijf jaar is vijf jaar voor mij. Ik heb hier geen woorden voor”, reageerde moeder Peggy. Ook vader Kris De Prins had er ‘geen woorden voor’. “Ik ben zeer verbaasd”, klonk het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Merel De Prins  I  Muhammed Aytekin  I  vluchtmisdrijf