Maandag 20 Januari 2020 - 13:00   I   door Redactie

‘Vercauteren en Kompany clashen stevig bij Anderlecht, dit is er aan de hand’

RSC Anderlecht verloor zondag met 1-2 van eeuwige rivaal Club Brugge, maar we maakten wel kennis met Antoine Colassin (18). Een aangename kennismaking, want de jonge aanvaller scoorde meteen bij zijn debuut. En toch wil trainer Frank Vercauteren er nog een spits bij.

‘Vercauteren en Kompany clashen stevig bij Anderlecht, dit is er aan de hand’

Ook na afloop van de wedstrijd tegen Club Brugge benadrukte Vercauteren nogmaals dat hij er scorend vermogen en diepgang bij wil in zijn ploeg. Volgens Het Laatste Nieuws heeft dat alles te maken met het feit dat Vercauteren gehaald is voor de korte termijn.

Het zorgt ervoor dat Vercauteren binnenskamers fel clasht met speler-manager Vincent Kompany. Die werkt op lange termijn en wil paars-witte talenten, op voorwaarde dat ze goed genoeg zijn, alle kansen geven in het eerste elftal. "Vercauteren en Kompany kijken elk vanuit hun eigen standpunt. Vercauteren is gehaald om resultaten te boeken. Ondertussen waakt Kompany overde langetermijnvisie van 'zijn' project", schrijft Het Laatste Nieuws.

Kompany kreeg zijn zin

Opmerkelijk genoeg was Vercauteren eigenlijk niet van plan om Colassin in de basis te droppen tegen Club Brugge. "Het is geen toeval dat de coach en zijn speler-trainer een andere mening hadden over wie ze zouden opstellen als diepe spits tegen Club Brugge. Vercauteren was pragmatisch. Hij verkoos Chadli. Iemand van wie hij de grootste zekerheid had op resultaten", weet HLN.

"Kompany vond dat Colassin, die voldeed tijdens de winterstage in Spanje en een goed rapport kreeg van beloftencoach Craig Bellamy, zijn kans verdiende", voegt de krant er nog aan toe. Kompany kreeg uiteindelijk zijn zin en haalde gisteravond zijn gelijk. Of het de relatie tussen Kompany en Vercauteren goed zal doen, is dan weer iets anders.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport