Moeder sterft in brand terwijl ze kinderen probeert te redden; vader stierf eerder al aan kanker Buitenland
Buitenland

Moeder sterft in brand terwijl ze kinderen probeert te redden; vader stierf eerder al aan kanker

Moeder sterft in brand terwijl ze kinderen probeert te redden; vader stierf eerder al aan kanker

Kristina Stratton, moeder van vijf kinderen, is donderdag omgekomen in een brand toen ze probeerden haar kinderen te redden. Dat meldt CNN. De drie jongste kinderen verloren eerder al hun vader.

De moeder was buiten met een van haar dochters, toen het huis in brand vloog. Vier van haar kinderen waren nog boven. Stratton liep het huis in om haar kinderen te redden. De kinderen konden niet ademen door de rook of naar beneden gaan door het vuur, waar Stratton was. Ze braken toen het raam en wisten te ontsnappen van de bovenste verdieping.

De kinderen werden met lichte tot matige verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd, aldus de brandweerkazerne van Kern County. Maar de 38-jarige moeder van vijf kwam niet levend uit het vuur. Brandweerlieden vonden haar dood in het huis tijdens de reddingsoperatie.

Ze hield van het leven

De moeder liet vijf kinderen achter. De drie jongste kinderen zijn nu wees. Vier jaar geleden stierf hun vader aan kanker. Vrienden en familieleden hebben de afgelopen dagen het puin doorzocht. De gemeenschap is ook samengekomen na de brand en heeft een GoFundMe-pagina gemaakt om geld in te zamelen voor het gezin.

“Ze had veel mensen die van haar hielden”, vertelde dominee en familievriend Angelo Frazier aan CNN. “Ze hield van haar kinderen, haar familie, God, ze hield van het leven.”

De autoriteiten onderzoeken nog altijd de oorzaak van de brand. De brandweer van Kern County heeft op Facebook een verklaring uitgegeven van interim-brandleider David Witt, waarin mensen worden aangespoord om voorzorgsmaatregelen te treffen voor de brandveiligheid.

"Als uw interim-brandweercommandant in Kern County, wil ik nooit midden in de nacht wakker worden om te horen dat iemand doodgaat door een brand", luidde de verklaring. De tragische gebeurtenis heeft de gemeenschap wakker geschud.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws