Dinsdag 21 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

‘Bart de Wever wordt dan toch aangesteld als informateur’

Het lijkt erop dat de PS zijn verzet tegen Bart De Wever als informateur stilaan laat varen. De koning zou volgende week de N-VA-voorzitter kunnen aanstellen als opvolger van Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

‘Bart de Wever wordt dan toch aangesteld als informateur’

Maandagavond zaten de huidige informateurs samen met De Wever en Paul Magnette. In de entourage van de PS-voorzitter klinkt het dat de partij haar verzet tegen De Wever als volgende informateur stilaan laat varen. Toch zijn er nog veel obstakels te overwinnen.

Zo blijven de verschillende standpunten op socio-economisch vlak wel erg groot. N-VA wil dan wel, net als PS, de laagste pensioenen optrekken, maar over de manier waarop dat moet gebeuren, verschillen ze grondig van mening.

Geen garanties

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) haalde maandag nog stevig uit naar de N-VA. “Ze doet alsof ze bereid is te praten, maar geeft ons geen garanties”, zei hij. Het vertrouwen is dus duidelijk nog niet aanwezig. De vraag is dan ook hoe ernstig de Franstalige socialisten de poging nemen om N-VA te betrekken.

Zien ze het niet als een manier om De Wever er definitief af te rijden, om uiteindelijk toch te landen op de gedroomde Vivaldi-coalitie? De informateurs hebben nog een week om meer duidelijkheid te verschaffen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Paul Magnette  I  Elio Di Rupo  I  N-VA  I  PS