Indonesische politie gebruikt slang om verdachte te intimideren en ondervragen Buitenland
Buitenland

Indonesische politie gebruikt slang om verdachte te intimideren en ondervragen

Indonesische politie gebruikt slang om verdachte te intimideren en ondervragen

De Indonesische politie heeft zich verontschuldigd voor het gebruiken van een slang om een verdachte dief te intimeren. Dat bericht BBC News. Dat deden ze nadat beelden online verschenen waren.

In de video lachen de officieren als de ondervrager het dier over de schouders van een schreeuwende, geboeide man drapeert. Het gaat om een cel in de provincie Papoea. De man werd ervan verdacht mobiele telefoons te hebben gestolen.

De plaatselijke politiechef zei dat het onprofessioneel was, maar verdedigde de praktijk door te zeggen dat de slang tam en niet-giftig was. "We hebben strenge actie ondernomen tegen het personeel," zei Tonny Ananda Swadaya en voegde eraan toe dat de officieren de man niet fysiek hadden geslagen. Ze hadden op eigen initiatief gehandeld om zo een bekentenis van de verdachte te krijgen.

Mensenrechtenadvocaat Veronica Koman twitterde beelden van het evenement. In de video is ook te horen hoe een van de officieren dreigt de slang in de mond van de man te steken en in zijn broek. Volgens Koman zouden de agenten recent ook een onafhankelijkheidsactivist in een cel met een slang hebben geplaatst.

Mensenrechtenschendingen komen veel voor uit Papoea, waar separatisten lang hebben gestreden voor de onafhankelijkheid van Indonesië. Het gebied grenst aan Papoea-Nieuw-Guinea en werd in 1969 onderdeel van Indonesië.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws