Dinsdag 21 Januari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels (32) wordt zonder reden zwaar toegetakeld in bar, de gevolgen zijn niet te overzien

Wat een leuk avondje uit moest worden voor Niels Debaermaeker, mondde uit in een nachtje ziekenhuis. De 32-jarige man werd zonder reden aangevallen in loungebar Pourqoui Pas in Harelbeke.

Niels (32) wordt zonder reden zwaar toegetakeld in bar, de gevolgen zijn niet te overzien

De feiten vonden plaats rond half vijf in de nacht van zaterdag op zondag. “Niels werd uit het niets aangevallen toen hij rustig stond te babbelen aan een tafeltje”, zegt Christelle Richir, de partner van de toegetakelde Harelbekenaar in Het Laatste Nieuws. “Twee onbekende mannen - mogelijk een vader en zijn zoon - sloegen hem eerst met een kandelaar op het hoofd."

“Niels kwam daardoor ten val en was even van de kaart”, vervolgt ze. “Zijn belagers schopten en sloegen hem, zo’n twee minuten lang. Daarna gingen ze op de vlucht. De uitbaatster van de zaak brak een vinger toen ze het zinloos geweld wou verhinderen. Ook zij moest naar het ziekenhuis."

Ongestraft

Niels raakte nog op eigen krachten in het AZ Groeninge in Kortrijk. Daar werd de politie verwittigd. Ondertussen werd Niels al geopereerd aan zijn neus en oogkas. “Wij begrijpen niet dat dit kan”, zegt Christelle. “Er was nog vrij veel volk aanwezig in de loungebar toen die mannen zwaar uithaalden naar mijn partner."

“Niemand durfde echter tussenkomen, behalve dan de uitbaatster”, zegt ze. “Maar ook zij raakte dus gewond. Volgens onze informatie was het de eerste keer dat de daders in de zaak over de vloer kwamen. Niemand kent hen. We hopen echt dat de politie de belagers van Niels kan identificeren. Ze mogen niet ongestraft wegkomen”, aldus Christine.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Harelbeke  I  loungebar  I  geweld