Dinsdag 21 Januari 2020 - 17:30   I   Foto: Pixabay  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Leerkracht (23) uit Keerbergen in de cel voor aanranding dochtertje (4) van collega

Een 23-jarige leerkracht uit Keerbergen moest dinsdagochtend voor de raadkamer verschijnen. De man zou een 4-jarig meisje hebben aangerand. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Leerkracht (23) uit Keerbergen in de cel voor aanranding dochtertje (4) van collega

Afgelopen vrijdag werd de leerkracht gearresteerd op de basisschool waar de feiten zich zouden hebben afgespeeld. Een dag eerder hadden de ouders van het kleutertje klacht ingediend bij de politie. Volgens de eerste verklaringen van de kleuter moest zij na zijn les donderdag nablijven om te helpen bij het opruimen. Wanneer de twee alleen waren moest het meisje enkele handelingen uitvoeren.

Speurders vonden na een huiszoeking ook een aanzienlijke hoeveelheid kinderporno op de man zijn laptop. Deze verscheen dinsdag voor de raadkamer in Mechelen, waar hij al gedeeltelijke bekentenissen zou hebben afgelegd. Zijn advocaat Bart Vanmarcke liet weten dat hij een vrijlating onder elektronisch toezicht vroeg.

Opgelucht

“De gevangenis is niet de ideale plaats voor iemand die dergelijke misdrijven zou hebben gepleegd”, klonk het bij Vanmarcke. De 23-jarige heeft het erg moeilijk met de gebeurtenissen, klinkt het. “Hij zit enerzijds in met wie hij allemaal heeft teleurgesteld, anderzijds is hij ook opgelucht dat er verschillende zaken op tafel zijn gegooid en hij in alle openheid aan zichzelf kan beginnen te werken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mechelen  I  Keerbergen