Woensdag 22 Januari 2020 - 07:30   I   door Redactie

'Coucke zet Verschueren met rug tegen de muur, het loopt hélemaal mis bij RSCA'

'Coucke zet Verschueren met rug tegen de muur, het loopt hélemaal mis bij RSCA'

Michael Verschueren zit in een moeilijke situatie bij RSC Anderlecht. De sportief directeur moet ervoor zorgen dat er deze maand flink wat geld binnenstroomt bij paars-wit, maar dat is niet eenvoudig. Marc Coucke heeft Verschueren met de rug tegen de muur gezet, dat is wel duidelijk.

"Anderlecht moet zijn schulden afbouwen. Daarom kreeg Verschueren de opdracht om in januari voor minstens 10 miljoen aan spelers te verkopen. Verschueren zit zowat in de moeilijkste transferperiode uit de clubgeschiedenis", schrijft Het Nieuwsblad.

"Vandaar dat via allerlei makelaars geprobeerd wordt om Elias Cobbaut te verkopen voor 10 miljoen euro én Alexis Saelemaekers voor 7 miljoen. Francis Amuzu moet dan weer meer dan 4 miljoen opleveren. Allemaal spelers van wie het vertrek op te vangen zou zijn. En als er eentje van lukt, schiet Verschueren al een heel eind op in zijn missie."

Nog 7,5 miljoen

"De definitieve verkoop van Sven Kums aan AA Gent voor 2,5 miljoen (bonussen incluis) was een eerste succesje", benadrukt Het Nieuwsblad. "Maar hoe gaan de overige 7,5 miljoen binnenstromen? Het grote probleem is dat paars-wit met veel overbodige spelers zit die de voorbije maanden amper speelden. Voor hen kun je geen transfersommen vragen."

Zolang Verschueren niet nog wat extra miljoenen binnenbrengt, kan Anderlecht niets ondernemen aan inkomende zijde. Het blijft zo wachten op een spits en een linksback. Als paars-wit deze maand geen inkomende transfers meer kan afrekenen, zou Coucke Verschueren daar op kunnen afrekenen. Zo dreigt het hélemaal mis te lopen bij Anderlecht...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport