Woensdag 22 Januari 2020 - 14:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Mensen die racistisch waren over transmigranten in De Panne riskeren boete van duizenden euro's

De federale politie is naar aanleiding van de vele racistische commentaren op het kapseizoen van een bootje met transmigranten in De Panne een onderzoek gestart. Men doet dat op vraag van het parket van West-Vlaanderen.

Mensen die racistisch waren over transmigranten in De Panne riskeren boete van duizenden euro's

Het regende racistische commentaren op de transmigranten in De Panne gisteren. Verschillende politici veroordeelden die reacties al. 

“Er is opdracht gegeven aan de internetrecherche van de federale politie met de vraag om een onderzoek te starten naar inbreuken op de antiracismewet. Binnen de computer crime unit is daar een gespecialiseerde cel voor. Het is een belangrijk signaal om aan te tonen dat dit niet getolereerd wordt”, duidt procureur Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper, tegenover Het Laatste Nieuws.

Tot 8.000 euro

“Het onderzoek moet nog beginnen. Elke reactie wordt apart bekeken en getoetst aan de wetgeving. Als we beslissen om die personen te vervolgen, riskeren ze celstraffen van een maand tot een jaar en een boete tot 8.000 euro. Dit is in het verleden al gebeurd met online boodschappen van negationisme”, klinkt het nog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  De Panne