Donderdag 23 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Het wordt wel zeer koud de komende dagen: dit weer staat ons te wachten

De komende dagen en nachten krijgen we te maken met vrieskou. Het KMI waarschuwt hierbij voor CO-vergiftiging.

Het wordt wel zeer koud de komende dagen: dit weer staat ons te wachten

Donderdag begint grijs. Daarna wordt het nevelig, met kans op aanvriezende mist. De maxima schommelen tussen 2 en 6 graden, afhankelijk van de opklaringen. Vannacht wortd het erg koud, met minima tussen -1 en -7 graden en een zwakke veranderlijke wind.

Vrijdag blijft het droog. In het noordwesten hangen er veel lage wolken en is er eerst kans op (aanvriezende) mist. Elders verwachten we ook aanvriezende mistbanken maar in de loop van de dag breder wordende opklaringen. De maxima liggen dan tussen 2 en 6 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen.

Weekend

Het weekend blijft fris met zaterdag eerst kans op lakaal aanvriezende mist. Overdag blijft het droog en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. De wind waait overwegend zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Zondag blijft het vaak zwaarbewolkt. Eerst is het meestal droog, maar naar het einde van de dag toe valt er regen in het westen. In de avond trekt de regenzone naar het centrum en het oosten. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  weer  I  vriezen