-->

Dodentol van het mysterieuze coronavirus loopt nog maar eens op: China grijpt drastisch in

Dodentol van het mysterieuze coronavirus loopt nog maar eens op: China grijpt drastisch in
Donderdag 23 Januari 2020 - 21:00   I   Foto: Pixabay   I  Bron: Het Nieuwsblad  I  

China krijgt de verspreiding van het coronavirus maar niet onder controle. Inmiddels raakten wereldwijd al meer dan 644 mensen besmet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het dodental dat gelinkt is aan de mysterieuze longziekte loopt ondertussen op tot 18.

Het epicentrum van de epidemie, Wuhan, telt elf miljoen inwoners en werd door de Chinese overheid onder quarantaine geplaatst. 17 van de 18 dodelijke slachtoffers komen uit deze stad. Ook buiten de provincie Hubei kwam er al 1 persoon door het virus om het leven. 

Het gaat om een 80-jarige man die twee maanden in Wuhan gewoond had. Nog vier andere steden werden onder quarantaine geplaatst. Zo mogen in totaal 20 miljoen mensen hun woonplaats niet verlaten.

Luchthavens

De Chinese hoofdstad Peking treft eveneens maatregelen. Alle evenementen in verband met het Chinese nieuwjaar worden afgelast en zo zien honderdduizenden mensen het feest door de neus geboord.

Ook luchthavens grijpen wereldwijd in. Zo krijgt de Londense luchthaven Heathrow speciale ruimtes voor screening van reizigers die aankomen uit de regio’s waar het virus heerst. In Rome en Istanbul moeten mensen uit het gebied waar het virus voorkomt naar een speciale quarantaineruimte, een speciale ziekenwagen brengt mogelijke patiënten meteen naar het ziekenhuis.

Singapore

Russische luchthavens houden een extra oogje in het zeil bij alle grensovergangen met China. In Australië krijgen passiegers informatie mee over het virus en in de Verenigde Staten worden er ondertussen op drie luchthavens screenings gehouden.

Een 66-jarige man in Singapore zou ook besmet zijn geraakt. Negen anderen die met de man meereisden, worden nog onderzocht. Eerder werden al besmettingen gemeld in China, Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

TAGS  I  China  I  coronavirus  I  Wuhan  I  quarantaine