17-jarige stal 35.000 euro van zijn moeder en verdiende miljoenen Buitenland
Buitenland

17-jarige stal 35.000 euro van zijn moeder en verdiende miljoenen

17-jarige stal 35.000 euro van zijn moeder en verdiende miljoenen

Toen hij 17 jaar was, gaf ondernemer Andrew Michael 30.000 pond uit met de creditcard van zijn moeder zonder dat zij dat wist. Dat schrijft BBC NEWS. Uiteindelijk wist hij dat bedrag om te zetten in miljoenen.

In 1997 woonde Andrew samen met zijn moeder in Cheltenham, in het westen van Engeland. Hij wilde zijn eigen website samenstellen met een schoolvriend toen hij besefte dat weinig webhosting-bedrijven gericht waren op kleine bedrijven of particulieren. Daar wilden de twee vrienden dus op inspelen en ze richten hun eigen webhosting-bedrijf op, genaamd Fasthosts.

“We hadden de computers in mijn slaapkamer thuis, en we hadden de software zelf ontwikkeld”, vertelt Andrew. “Maar wat we echt nodig hadden was een supersnelle internetverbinding, wat in die tijd inhield dat de weg opengebroken moest worden. Het kost zo’n 30 mille, maar we hadden geen geld.”

Andrew zag geen andere optie dan de creditcard van zijn moeder te gebruiken voor een internet-upgrade. Ze gebruikten het geld ook voor advertenties en een nieuwe computermodem. Ze hoopten dat het bedrijf in de eerste maand genoeg zou verdienen om de creditcardrekening af te betalen.

30.000 pond goed besteed

Verbazingwekkend genoeg werkte het. “Tegen het einde van de maand hadden we genoeg klanten en gild om voor de internetlijn en de advertenties te betalen”, aldus Andrew. En zijn moeder vergaf hem voor het gebruiken van haar creditcard zonder het te vragen.

Toen zijn vriend ging studeren, besloot Andrew zich uitsluitend toe te leggen op het uitbreiden van Fasthosts. Negen jaar later verkocht hij het bedrijf voor een slordige 60 miljoen pond, wat neerkomt op bijna 70 miljoen euro. Andrew was destijds pas 26, maar met 75 procent van de aandelen wist hij maar liefst 46 miljoen pond in zijn zak te stoppen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws