Vrijdag 24 Januari 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Michel Wuyts doet straffe uitspraken over Thibau Nys: "Ik ga dat bij hem niet meer doen"

Michel Wuyts doet straffe uitspraken over Thibau Nys:

Volgens Michel Wuyts kan Thibau Nys (17) nog straffer worden dan Sven Nys in het veld. Hij ziet daar meerdere redenen voor.

"Thibau Nys pakt het koeler aan dan Sven Nys op zijn 17e. Die schoot op grote afspraken al eens in de stress waardoor hij in de fout ging", weet Michel Wuyts bij Sporza. "Ik herinner me Belgische kampioenschappen bij de jeugd. De eerste die viel was Sven Nys, omdat hij met de daver op het lijf startte."

"Die faalangst heeft Thibau Nys bijna niet. Hij is koeler dan zijn papa, dat heeft hij van zijn mama Isabelle", vervolgt Wuyts. "En er staat een goeie kop op zijn lijf. Thibau Nys is geen opschepper, hij blijft bescheiden."

"Technisch vind ik Thibau de evenknie van zijn vader, maar zijn trukenarsenaal is dan weer iets breder. Met zijn lef durft hij meer de uitersten op te zoeken dan Sven Nys in zijn jonge tijd."

"Voor Thibau Nys ga ik de voorzichtigheid droppen"

"Ik heb lange tijd geen premature uitspraken willen doen over een renner of een crosser", zegt Michel Wuyts. "Je weet nooit hoe een carrière loopt. Kijk maar naar een uitstekende Geert Wellens als junior. De top bij de elite heeft hij nooit helemaal gehaald."

"Daarom ben ik altijd bedachtzaam, maar voor Thibau Nys ga ik die voorzichtigheid nu stilaan droppen. Ik zie een aantal kenmerken waaruit ik afleid dat hij grote kans maakt om een uitstekende prof te worden. Of hij die categorie ook zal overheersen zoals Van der Poel nu moet de toekomst uitwijzen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Michel Wuyts  I  Thibau Nys  I  sport