Vrijdag 24 Januari 2020 - 17:00   I   door Redactie

Deschacht zet Club Brugge-fans op hun plaats: "Dat is helemaal niet zo"

Deschacht zet Club Brugge-fans op hun plaats:

Zulte Waregem hield Club Brugge woensdagavond, in de halve finale van Croky Cup, op een gelijkspel. Essevee kan de terugwedstrijd in het eigen Regenboogstadion dan ook met vertrouwen en een goede uitgangspositie aanvatten. Het stemt Olivier Deschacht tevreden.

"Tegen Club Brugge was het goed, we werkten voor elkaar om een resultaat neer te zetten. Het blijft toch een mirakel hoor, misschien heeft Club ons wat onderschat, maar ons plannetje lukte", aldus Deschacht in Het Laatste Nieuws. "We hebben een moeilijke periode achter de rug. Maar nu heerst er opnieuw een positief gevoel."

Zulte Waregem kreeg flink wat kritiek van de Club Brugge-fans. Zij vonden dat de tegenstander voor 'antivoetbal' koos tegen hun ploeg. Volgens Deschacht was dat helemaal niet het geval. "We hebben geen muur gezet, hé. We speelden gewoon ons spel, met positief voetbal", zet hij de blauw-zwarte aanhang meteen op zijn plaats.

"Onze druk naar voren was erg goed"

"We liepen misschien twintig keer buitenspel. Als je tot op de eigen backlijn verdedigt, gebeurt dat niet hoor", gaat Deschacht verder. "Onze druk naar voren was ook erg goed, anders ging Berahino die goal niet gemaakt hebben. Iedereen spreekt dat Mignolet zo blunderde, maar dat doelpunt komt er door onze goede pressing."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Zulte Waregem  I  Anderlecht  I  voetbal