Vrijdag 24 Januari 2020 - 16:05   I   door Redactie

Pro League kondigt belangrijk nieuws over TV-rechten aan

De Pro League kwam vrijdag samen om een beslissing te nemen over de TV-rechten van het Belgische voetbal. Een drastisch besluit werd niet genomen, maar er is wel belangrijk nieuws.

Pro League kondigt belangrijk nieuws over TV-rechten aan

De Algemene Vergadering van de Pro League heeft immers beslist om meer tijd te nemen in het dossier. Lees: de Pro League wil meer geld verdienen aan het volgende TV-contract. Dat de beslissing werd uitgesteld, heeft wellicht ook te maken met het feit dat er nu ook een BeNeLiga op til is.

“De mediarechten worden vandaag niet toegekend”, klinkt het in een persbericht. “De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vandaag kennis genomen van de biedingen op de mediarechten voor de volgende cyclus”, staat er te lezen. Er werd echter beslist deze rechten niet toe te wijzen op basis van de huidige stand van zaken, waardoor er vervolggesprekken zullen komen met de bieders in de huidige procedure."

Nieuwe tender

“In de tussentijd heeft de Algemene Vergadering aan het management gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken om een nieuwe tender (een procedure waarbij door middel van inschrijving getracht wordt een bepaalde dienst of product te verkrijgen, nvdr.) op te starten, dit in overleg met de Belgische Mededingsautoriteiten.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal