Vrijdag 24 Januari 2020 - 19:30   I   door Redactie

"Standard en Ajax leggen enorme bom onder groots plan van Club Brugge"

Als het van onze Belgische topclubs afhangt, komt er binnen afzienbare tijd een BeNeLiga. Ook de Nederlandse topclubs zijn daar ondertussen voor te vinden. Al zijn er ook twee teams die dwarsliggen: Ajax en Standard.

Volgens De Telegraaf zijn beide clubs niet te vinden voor een competitie met Belgische en Nederlandse clubs. "Zo is het een publiek geheim dat Ajax en Standard Luik helemaal niet zitten te wachten op de Beneliga", stelt journalist Valentijn Driessen vast in De Telegraaf.

"De voorzitter van de Waalse club liet de presentatie van dit toch belangrijke dossier voor zijn club gewoon aan zich voorbijgaan, stelde andere prioriteiten en liet zich doodleuk vertegenwoordigen door zijn collega van AA Gent. Hij zou de uitkomst wel horen. Dat Standard wel aan tafel blijft is omdat de club niet verrast wil worden door het proces", benadrukt Driesen.

Dood stokpaardje van Club Brugge

En ook Ajax zou weinig tot niets voelen voor een BeNeLiga. "Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft namens de Nederlandse landskampioen ook grote twijfels over de fusiecompetitie en denkt niet dat Ajax er goed aan doet om hieraan deel te nemen. De Amsterdammers willen graag de handen vrijhouden om vanaf 2024 eventueel op de trein te springen van een veel grotere, rijkere grensoverschrijdende competitie met de topclubs uit de vijf grote voetballanden", verduidelijkt Driesen.

"En zit de Ajax-fan te wachten op het affiche Eupen-Ajax op zondagavond half negen. Nee, dan liever Emmen-Ajax. Wat zich afspeelt is het ritueel van trekken aan een dood stokpaardje, het stokpaardje van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe", besluit Driesen.
 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Ajax  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  AA Gent  I  voetbal  I  sport