Zaterdag 25 Januari 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Stefan Everts maakt zich heel ongerust: “Het is erg om te zeggen, maar het is wel zo”

Stefan Everts maakt zich heel ongerust: “Het is erg om te zeggen, maar het is wel zo”

2019 was een hels jaar voor ex-motorcrosser Stefan Everts. Een malaria-aanval eiste de amputatie van 8 van zijn tenen. Toch kan Everts zijn zinnen ietwat verzetten.

En dat heeft hij te danken aan zijn zoon Liam, volgens velen de toekomst van de Belgische motorcross. "Iedereen zegt dat en dus kunnen we daar niet omheen. Hij heeft het van geen vreemden. Het zit erin, maar bijvoorbeeld een blessure kan heel veel veranderen."

"Ik verwacht wel dat hij er vroeg of laat kan staan om voor een wereldtitel te rijden”, zegt Stefan. “Maar ik wil vooral niet te snel vooruitgaan. Dan bekoop je dat toch met een blessure en dat moet je op deze leeftijd vermijden. Je moet progressief kunnen werken."

Kwantiteit

Het wordt dus wachten tot Liam zich volledig ontplooid en het Belgische motorcrossen weer op de kaart zet. Het was ooit anders. "De tijden waarin we gewoon geraakt waren aan meerdere kampioenen, die zijn voorbij”, aldus Stefan Everts. “En die zullen nooit meer terugkomen. Er is vandaag geen kwantiteit meer in de motorsport. En uit kwantiteit haal je kwaliteit."

"Alles bloedt hier stilaan dood. Dat is zo. Dat is erg om te zeggen. In de MXGP hebben we geen kandidaten voor de titel. In de MX2 hebben we Jago Geerts, die vorig seizoen 3e werd. Hij kan dit seizoen meerijden voor de titel, maar de concurrentie is enorm."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Stefan Everts  I  sport  I  malaria