Zondag 26 Januari 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Klap voor Thibau Nys: "Het is allemaal voor niks geweest"

Klap voor Thibau Nys:

Thibau Nys heeft geen zevende zege op rij kunnen behalen in de Wereldbeker voor junioren. Nadat hij ten val was gekomen in Hoogerheide in de slotfase schoot hij in de spurt uit zijn klikpedaal. Nys was al zege van de eindzege.

“Ik mag het zo niet bekijken, maar ik heb even het gevoel dat ik de hele Wereldbeker voor niks heb gereden”, reageerde Nys tegenover Het Nieuwsblad. “Ja, die zeven op zeven was een doel, voor mij even belangrijk als het WK. Maar ik heb twee lompe fouten gemaakt. Want ik deed wat ik moest doen: in de slotronde versnellen na de balken. Want tot aan de meet kan je daarna niet meer passeren. Maar ik ging iets te wild door de bocht en maar voorwiel schoof onderuit. Maar ik dacht: misschien kan er nog wel iets want ik had echt nog kracht over."

"Ik zat snel derde en kon in de laatste echte lijn aansluiten. Ik zat al naast Belmans op slechts twee meter van Lillo. Ik had echt nog kunnen winnen, negen kansen op de tien had ik die Zwitser nog geremonteerd. Maar dan schoot ik uit mijn pedaal en was ik alle snelheid kwijt. Het gebeurt wel eens, maar dat was toch al lang geleden. Het is zuur om zo te verliezen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Thibau Nys  I  sport