Anderlecht pleegt straffe hold-up tegen Cercle na late goal van Vlap Sport

Anderlecht pleegt straffe hold-up tegen Cercle na late goal van Vlap

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag een straffe hold-up gepleegd in het Jan Breydelstadion. Lange tijd leidde Cercle Brugge met 1-0, maar in de absolute slotfase zorgden Francis Amuzu en Michel Vlap voor een paars-witte zege.

In de eerste helft was Cercle Brugge veruit de betere ploeg. Na een halfuur spelen resulteerde dat ook in een voorsprong. Op aangeven van Peeters zorgde Hoggas voor het openingsdoelpunt. Na het doelpunt haalden de spelers van Cercle er een truitje van de zieke doelman Miguel Van Damme bij. Zo staken ze hem een hart onder de riem.

Met een 1-0-achterstand aan de rust mocht Anderlecht zelfs nog blij zijn. Na rust probeerde paars-wit de bakens te verzetten, maar dat lukte maar niet. Maar Cercle liet na om de 2-0 te maken en kreeg in de slotfase nog het deksel op de neus. Chadli zette Amuzu alleen voor doel en die bleef koelbloedig: 1-1.

Vlap doet het

Niet veel later liep het nog volledig mis voor Cercle Brugge. Aan de tweede paal werd Vlap vergeten en hij kopte de 1-2 zonder pardon binnen. Van een perfecte hold-up gesproken.