Maandag 27 Januari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Ongeziene maatregel treedt vandaag in werking in Brussel: dit verandert er

Ongeziene maatregel treedt vandaag in werking in Brussel: dit verandert er

Vorig jaar kwamen er in Brussel een groot aantal klachten binnen rond geluidsoverlast en inbreuken op de openbare veiligheid zoals vandalisme. De gemeenteraad besliste streng op te treden.

De feiten werden toegeschreven aan dronken mensen die zich in de voetgangerszone bevonden en waren dus veelal gelinkt aan alcohol. Daarop besliste de gemeenteraad een alcohol in te voeren in de voetgangerszone tussen middernacht en zes uur ’s ochtends.

Wie toch betrapt wordt op het nuttigen van alcohol, wordt beboet. Deze boetes kunnen oplopen tot 350 euro. De perimeter loopt van het Fontainasplein tot aan het De Brouckèreplein en omvat de volledige Anspachlaan. De zijstraten van de Anspachlaan en de parallelle Kleerkopersstraat en de Zuidstraat behoren net zoals het Muntplein ook tot de perimeter.

Uitzonderingen

Er zijn enkele uitzonderingen op de nieuwe maatregel. Het nuttigen van alcohol blijft toegestaan op de door de stad vergunde terrassen en tijdens alle commerciële, feestelijke of sportevenementen die toegestaan of georganiseerd worden door de stad.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Brussel  I  alcohol  I  verbod  I  Anspachlaan