Maandag 27 Januari 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Wielerlegende Roger De Vlaeminck doet gewaagde uitspraak over Mathieu van der Poel: “Ik ben er honderd procent zeker van”

Op zondag 2 februari vindt het WK veldrijden plaats in het Zwitserse Dübendorf. Wielerlegende Roger De Vlaeminck blikt vooruit.

Wielerlegende Roger De Vlaeminck doet gewaagde uitspraak over Mathieu van der Poel: “Ik ben er honderd procent zeker van”

"Ik ben een bewonderaar van van der Poel en van Van Aert natuurlijk ook”, zegt De Vlaeminck aan Sporza. “Maar ik denk dat Van Aert tekort zal komen en dat van der Poel op zijn gemak zal winnen."

Na het crossseizoen begint het klassieke voorjaar voor Van Aert en van der Poel. “Ik ben er zeker van dat van der Poel twee klassiekers zal winnen”, aldus De Vlaeminck. “Als hij er drie meedoet, gaat hij er twee van winnen. Hij is altijd mijn favoriet."

Geen Merckx

En daar houdt de lofspraak van de wielerlegende niet op. “Hij is een fantastische renner. Ik zie een beetje mijn figuur in hem, maar natuurlijk heeft hij veel minder tegenstand. Hij heeft geen Merckx of een Bernard Hinault tegen hem. Het is natuurlijk iets gemakkelijker voor hem in zijn positie, maar het is een fantastische renner."

Is het mogelijk dat de Nederlandse kampioen – met zijn Franse roots – de nieuwe monsieur Paris-Roubaix wordt? “Ik ben er honderd procent zeker van. Als zo’n renner jouw record klopt, dan moet je daar geen bang voor hebben. Het is een kanshebber om het record te kloppen”, besluit De Vlaeminck.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden  I  WK  I  Roger De Vlaeminck