Maandag 27 Januari 2020 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Coronavirus blijft maar slachtoffers maken: dodentol loopt opnieuw op, honderden in kritieke toestand

In de Chinese provincie Hubei heeft het coronavirus opnieuw 24 slachtoffers geëist. Het aantal doden loopt hierdoor op tot 81. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Coronavirus blijft maar slachtoffers maken: dodentol loopt opnieuw op, honderden in kritieke toestand

Maandag gaven de plaatselijke autoriteiten een nieuwe balans en die is zorgt voor grote onrust. Het aantal besmettingen is met maar liefst 769 meldingen gestegen naar 2.744. Zeker 461 patiënten verkeren in kritieke toestand.

De stad Wuhan, waar de epidemie uitbrak, is afgesloten om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Landen zoals de Verenigde Staten en Frankrijk hebben staatsburgers uit de stad gehaald met speciale vluchten. Ook andere steden in China hebben strenge maatregelen genomen om het virus te stoppen.

Chinees Nieuwjaar

Afgelopen week reisden veel mensen door China om het Chinese Nieuwjaar te vieren. Zo kan de ziekte op veel verschillende plekken terecht zijn gekomen. Peking heeft maandag besloten om het verlof voor het Chinese Nieuwjaar met drie dagen te verlengen tot 2 februari.

“Deze maatregel wordt genomen om verzameling van mensen te voorkomen en zo de verspreiding van de epidemie te stoppen”, zei de Chinese regering in een verklaring. Naast China zijn ook besmettingen vastgesteld in onder meer Japan, Zuid-Korea, Frankrijk, Canada, VS en Thailand.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  China  I  Wuhan  I  epidemie