Maandag 27 Januari 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: LN24  I   door Redactie

Bart De Wever hevig in de clinch met de PS: “Ik ben geschokt”

De kloof tussen de Franstalige PS en de N-VA lijkt onoverbrugbaar. Dat blijkt nog maar eens uit uitspraken van topmannen Elio Di Rupo en Bart De Wever.

Bart De Wever hevig in de clinch met de PS: “Ik ben geschokt”

Elio Di Rupo was maandagochtend te gast op de Franstalige nieuwszender LN24. Daar verdedigde hij de uitspraken van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez over een unitair België. “Iedereen is vrij om zijn mening te geven. Informateur of niet”, zei Di Rupo.

“Bouchez sluit zich met zijn uitspraken deels aan bij wat wij bij de PS ook zeggen”, vervolgde Di Rupo. “Maar de regio’s hebben vandaag ook hun relevantie. Het waren de reacties van N-VA die mij schokten. Zodra iemand het niet eens is met N-VA, volgen er verwijten die ik veroordeel. Iedereen heeft het recht om te spreken."

De baas spelen

“Volgens mij doet N-VA er alles aan om te tonen dat het niet mogelijk is om een federale regering te vormen. Dat is het spel dat N-VA en Vlaams Belang spelen. Beide partijen wensen het einde van België en een onafhankelijk Vlaanderen”, sneerde Di Rupo nog.

Reactie vanuit het N-VA-kamp liet niet lang op zich wachten. “De vijandelijkheden zijn niet bepaald gestaakt”, reageerde N-VA-ondervoorzitter Lorin. Ook voorzitter Bart De Wever is duidelijk niet te spreken over de aanvallen van de PS-topman. “Ik heb de indruk dat zij geen regering met een meerderheid in Vlaanderen willen, maar een regering waarin zij de baas kunnen spelen”, aldus De Wever.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  N-VA  I  PS  I  Elio Di Rupo