Dinsdag 28 Januari 2020 - 07:00   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Zanger Jan Smit is woedend: “Bloed, zweet en tranen vergoten, en dan krijg je dít”

De Nederlandse gemeente Edam-Volendam heeft het helemaal verkorven bij Jan Smit. De zanger uit zijn ongenoegen in een filmpje op Instagram.

Zanger Jan Smit is woedend: “Bloed, zweet en tranen vergoten, en dan krijg je dít”

Jan Smit en zo’n twintig van zijn buren besloten een boomhut te bouwen voor de kinderen uit hun buurt. De kinderen hebben er alleszins niet van kunnen genieten, want de volgende ochtend had de gemeente het bouwwerk alweer gesloopt.

“Wij doen er thuis zoveel mogelijk aan om de kinderen buiten te laten spelen, om ze weg te houden van iPads, Playstations en andere randzaken. Kinderen moeten buitenspelen, kinderen moeten plezier maken”, zegt Smit in het filmpje.

Bloed, zweet en tranen

“Lieve gemeente Edam-Volendam, waar ik normaal zo trots op ben altijd. Dank je wel voor het verwijderen van deze acht uur bloed, zweet en tranen die we met twintig buurmannen en -vrouwen hebben gestopt in de boomhut”, klinkt het sarcastisch.

De gemeente Edam-Volendam laat weten dat het simpelweg niet toegestaan is om zo’n boomhut te bouwen in de openbare ruimte. “Het is de wet”, klink het. “Je kunt niet zomaar op een pleintje of in een straat iets neerzetten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jan Smit  I  shownieuws  I  Edam-Volendam