Dinsdag 28 Januari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Zware nieuwe balans: 106 doden en 1.300 nieuwe besmettingen, coronavirus duikt nu ook op in Duitsland

Zware nieuwe balans: 106 doden en 1.300 nieuwe besmettingen, coronavirus duikt nu ook op in Duitsland

Het coronavirus blijft zich vliegensvlug verspreiden. Nu is ook in Duitsland een eerste geval van de ziekte vastgesteld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het gaat om een man uit Starnberg in Beieren. De patiënt zou volgens de Task Force Infectieziekten in Beieren in goede toestand verkeren. Zijn nationaliteit is nog niet bekend, en het is ook niet geweten hoe de man het virus opliep.

"Hij wordt medisch in de gaten gehouden en is geïsoleerd. Mensen die nauwe contacten hadden met de patiënt, worden uitvoerig geïnformeerd over de mogelijke symptomen, hygiënemaatregelen en manieren waarop de ziekte overgedragen kan worden", aldus een woordvoerder van de Task Force.

106 doden, 4.000 besmettingen

In totaal zijn er 1.300 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat maakten de Chinese autoriteiten bekend. Wereldwijd zijn ruim 4.000 mensen besmet. In China zijn er ook al zeker 106 doden gevallen aan het virus. Bijna alle doden vielen in de regio van Hubei, het epicentrum van de epidemie. Maar ook in Peking is inmiddels een dode gevallen door het virus.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  China  I  coronavirus  I  Wuhan  I  Duitsland  I  Hubei