Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Daar trek ik me helemaal niets van aan” Sport
Sport

Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Daar trek ik me helemaal niets van aan”

Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Daar trek ik me helemaal niets van aan”

Net als de voorbije jaren trekt Mathieu van der Poel als topfavoriet naar het WK. Het parcours in Zwitserland zorgt wel voor heel wat beroering.

Mathieu kreeg van Sporza de vraag voorgeschoteld of hij het WK-parcours al had gezien. "Ik heb de 3D-animatie bekeken, maar daar kan ik niets uit opmaken", zegt de Nederlandse kampioen.Ook Wout Van Aert liet al weten dat het raar is om naar een WK te gaan “waar je zo weinig over weet".

Het WK in Zwitserland wordt gereden op een vliegveld met enkele kunstmatige hindernissen. "Het zal wel weer om geld draaien. Er zijn nochtans genoeg mooie crossen in Zwitserland. De crossers die regelmatig naar het buitenland trekken, zijn altijd lyrisch over de Zwitserse parcoursen."

Heel vreemd

"Ik vind het heel vreemd om weer op een plek te gaan rijden waar nog nooit een cross gereden is", zegt Van der Poel. "Ik denk dat het WK in Bièles (in 2017, nvdr.) een voorbeeld was dat het toch een optie zou moeten zijn dat er toch al een keer gecrosst zou zijn. Maar ik zal het me niet aantrekken." In Bièles eindigde Van der Poel als tweede achter Van Aert na enkele lekke banden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws