-->

Koning Albert neemt deze opmerkelijke beslissing in verband met Delphine Boël

Koning Albert neemt deze opmerkelijke beslissing in verband met Delphine Boël
Dinsdag 28 Januari 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: VRT NWS  I  

Maandag werd bekendgemaakt dat koning Albert wel degelijk de biologische vader is van Delphine Boël. Het DNA-staal dat werd afgenomen van de koning zorgde voor onomstotelijk bewijs.

Wat betekent dit eigenlijk voor de erfenis die de koning zal achterlaten? De advocaat van koning Albert, Alain Berenboom, bevestigt dat de koning alvast van plan is om zijn dochter Delphine op hetzelfde niveau als zijn andere kinderen op te nemen in zijn testament. “Zijn drie andere kinderen zullen dus een beetje moeten opschikken, want er komt een vierde erfgename bij”, zegt royalty expert Flip Feyten van VRT NWS.

“Overigens kan de koning zoals elke erflater zelf beschikken over maximaal de helft van zijn nalatenschap, de andere helft wordt dan verdeeld over de kinderen”, vervolgt Feyten. “Theoretisch heeft Delphine dus op zijn minst recht op een achtste van Alberts erfenis."

Steenrijk

“Delphine heeft altijd gezegd dat ze met dit proces niet op geld uit was”, aldus Feytens nog. "Mocht dat wel het geval geweest zijn, dan was ze wellicht beter de wettelijke dochter van Jacques Boël gebleven, een steenrijke zakenman met een vermogen dat vermoedelijk vele malen groter is dan dat van koning Albert”, besluit hij.

TAGS  I  Delphine Boël  I  koning Albert  I  DNA