Dinsdag 28 Januari 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Oud-burgemeester van Leuven Louis Tobback rechtuit: “Het einde is nu echt nabij”

Maandag kreeg Louis Tobback (SP.A) zijn officiële schilderij in het stadhuis van Leuven. De oud-burgemeester reageerde heel tevreden, maar vreest dat ze hem binnen 10 jaar niet meer gaan kennen.

Oud-burgemeester van Leuven Louis Tobback rechtuit: “Het einde is nu echt nabij”

"Het einde is nabij nu ze me figuurlijk ophangen, over enkele jaren ben ik een quizvraag voor schoolgroepen, dan gaan ze zoeken naar het vijfde schilderij in het eerste salon van het stadhuis”, klinkt het bij Tobback. “Maar erg vind ik dat allemaal niet."

De Leuvense schilder Dirk Eelen stond erop om het ‘staatsieportret’ te schilderen. Ook hij is erg trots op het resultaat. "Ik had al lang geen portretten meer geschilderd en wou bewijzen dat ik het kon. Bovendien heb ik een 15-tal jaar geleden in een rubriek van ‘Man Bijt Hond’ al eens een portret gemaakt van mijnheer Tobback, maar dat vond ik niet goed."

Smaakt naar meer

“Toen ik hoorde dat ze iemand zochten voor het schilderij was ik meteen kandidaat. Tobback wou niet model staan, ik heb het moeten doen met foto's. Maar het smaakt naar meer, ik ga zeker weer vaker portretten schilderen”, besluit Eelen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Louis Tobback  I  Leuven