Dinsdag 28 Januari 2020 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Story   I   door Redactie

Nieuwe periode breekt aan voor Valerie De Booser: “Dit is een kantelmoment”

Het sprookjeshuwelijk van Valerie De Booser en Koen Wauters is na 17 jaar voorbij. Voor Valerie breekt nu een periode vol uitdagingen aan. Lifecoach Patsy Vanleeuwen geeft meer uitleg aan Story.

Nieuwe periode breekt aan voor Valerie De Booser: “Dit is een kantelmoment”

Het is niet de eerste maal dat Patsy Vanleeuwen het ziet gebeuren dat mensen rond hun veertigste opnieuw (moeten) beginnen. “Het is een kantelmoment, waarop veel mensen zich afvragen of hun job of relatie nog wel bij hen past”, zegt Vanleeuwen.

De lifecoach vertelt ook dat een afgesprongen relatie dikwijls verwerkt wordt als een rouwproces. “De tijd om alles ‘een eerste keer zonder partner’ tegen te komen. Ook nadien ga je bij momenten terug gekatapulteerd worden naar herinneringen aan die afgesprongen relatie. Gaandeweg zakt de emotionele lading. En dan gaat het positieve overheersen”, weet Vanleeuwen.

Dichter bij jezelf

“Wie zijn leven in eigen handen durft te nemen, heeft later minder last van spijt”, klinkt het. “Zijn die durvers altijd gelukkiger? Ja en nee. Zelfleiderschap geeft je een voldaan gevoel. De keerzijde? Het leven wordt er niet noodzakelijk gemakkelijker op.” Maar om met een positieve noot te eindigen: “Zo’n nieuwe stap brengt je dichter bij jezelf”, besluit Vanleeuwen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Valerie De Booser  I  Koen Wauters  I  shownieuws