Woensdag 29 Januari 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Nieuwe verkiezingen dichterbij dan ooit: "Dringt het bij hen door dat het dan al zover kan zijn?"

Nieuwe verkiezingen dichterbij dan ooit:

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben nog een week extra van de koning gekregen om een regering te vinden. De slaagkans is zo goed als nihil.

"Zou het de politici doordringen welke gevolgen dat voor hun partij kan hebben als het in de lente dan toch tot nieuwe verkiezingen komt?", vraagt Jan Segers, journalist van Het Laatste Nieuws, zich af. "Elke voorzitter apart heeft daar op zijn of haar receptie voor gewaarschuwd - dat verkiezingen het failliet van de politiek zouden betekenen en geen olossing zouden brengen - maar allemaal samen zullen ze verantwoordelijk zijn mocht het zo ver komen. En die kans wordt elke dag groter."

Veel opties zijn er niet meer, weet Segers. "Nu een regering met N-VA en PS onmogelijk blijkt, rest er maar één mogelijke meerderheid meer: een coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V. Acht maanden na 26 mei zitten we diep in de extra time. Komt het ook met dié zeven paritjen niet snel tot onderhandelingen, dan is het tijd om af te fluiten. En dan zijn nieuwe verkiezingen wellicht de slechtste optie, maar helaas ook de enige optie."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jan Segers  I  verkiezingen