An Lemmens is het kotsbeu en haalt snoeihard uit: “Ik ben gechoqueerd” Buitenland
Buitenland

An Lemmens is het kotsbeu en haalt snoeihard uit: “Ik ben gechoqueerd”

An Lemmens is het kotsbeu en haalt snoeihard uit: “Ik ben gechoqueerd”

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing ligt zwaar onder vuur omdat ze het consumeren van konijnenvlees promoten. Ook dierenliefhebster An Lemmens is er niet over te spreken.

Op Instagram roept de presentatrice nadrukkelijk op om geen konijnenvlees te eten. “Ik wil jullie vriendelijk vragen om net GEEN KONIJN TE ETEN. Of je nu graag konijnen ziet of niet, de omstandigheden waarin konijnen gekweekt worden voor vlees zijn choquerend."

“In kooisystemen hebben de dieren elk amper 600cm² ter beschikking, ofwel één A4 pagina. De vroegtijdige sterfte is erg groot, mede omdat konijnen zeer stressgevoelige dieren zijn”, legt ze uit. “Zo duurt hun leven maximum tien weken terwijl ze in normale omstandigheden tot tien jaar oud kunnen worden”, schrijft ze.

Rammelende kooien

“In kwekerijen in ons land zitten in totaal zo'n 700.000 konijnen opgesloten”, vervolgt An. “Zij zien geen daglicht, kunnen niet graven, leven boven hun eigen uitwerpselen en zijn blootgesteld aan constant lawaai van ventilatie, muziek en rammelende kooien."

“Dit voldoet op geen enkele manier aan de natuurlijke behoefte van deze dieren. De enige manier om dierenleed in de konijnensector een halt toe te roepen, is ervoor kiezen om geen vlees meer te eten”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws