Vrijdag 31 Januari 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Emotioneel afscheid van De Kotmadam voor Katrien Devos: "Sinds hij overleden is, is de reeks nooit meer hetzelfde geweest"

Emotioneel afscheid van De Kotmadam voor Katrien Devos:

Woensdag werd er definitief afscheid genomen van De Kotmadam. De allerlaatste scène werd ingeblikt. Dat werd zeer emotioneel voor Katrien De Vos.

"Ik dacht: ik overleef die laatste draaidag wel vlotjes. De emotionele scènes waren eerder al ingeblikt, maar op het einde heb ik het dan toch niet droog gehouden”, zegt Katrien tegenover Het Nieuwsblad.

In 2012 overleed Odilon Mortier. Dat was ook een grote klap voor De Kotmadam. "De reeks is nooit meer hetzelfde geweest sinds zijn dood”, zegt Devos. “Hij had dan wel dezelfde naam als het personage, maar in realiteit was hij een compleet ander man."

"Mensen dachten dat ze hem voor de gek konden houden, maar niks was minder waar. Ik ben iemand die over elke scène op voorhand nadenkt hoe die te spelen. Odilon was net het tegenovergestelde. Die zag pas in de studio wat er wel en niet kon. Hij kende z'n tekst nooit honderd procent. Maar eens de camera's liep rolden de woorden eruit.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  De Kotmadam  I  Katrien Devos  I  shownieuws