Zeer emotioneel afscheid van Nordin Allaert (18): “Je was een geschenk uit de hemel” Royalty
Royalty

Zeer emotioneel afscheid van Nordin Allaert (18): “Je was een geschenk uit de hemel”

Zeer emotioneel afscheid van Nordin Allaert (18): “Je was een geschenk uit de hemel”

In Kortrijk is in de aula van crematorium Uitzicht afscheid genomen van Nordin Allaert. De 18-jarige jongen uit Dadizele overleed na een zware ziekte.

Eind 2019 werd bij de 18-jarige Dadizelenaar Nordin Allaert een tumor in zijn borstkas vastgesteld. Geen enkele behandeling bleek aan te slaan bij de jongeman. Een paar dagen voor zijn dood startte zijn ouders nog een crowdfundingactie op om een dure behandeling te kunnen betalen.

Al snel kwam er hulp vanuit vele hoeken en er werd in geen tijd meer dan 10.000 euro ingezameld. Al deze hulp kon echter niet meer baten: Nordin overleed op 23 januari in het ziekenhuis in Gent.

Beste broer

Zaterdagochtend namen vrienden en familie afscheid van Nordin. Opa Marcel had een emotionele brief geschreven. “Net na je geboorte begon het te sneeuwen. Je was een geschenk uit de hemel”, klonk het. “We zagen je door de jaren heen steeds zelfstandiger worden. Je hebt ons meermaals verbaasd."

Ook zus Flo had mooie woorden over voor haar broer. Een familielid las haar brief voor. “We hadden een speciale band”, schreef Flo. “Je kwam altijd op voor iedereen. Ik voelde me veilig bij jou, maar weet dat je me nu nog altijd beschermd. Je was de beste broer die je als zus kan wensen."

Herinneringen

Nordins familie bedankte de aanwezigen voor de steun. Het gezin hoopt om in de toekomst ook eens met vrienden te kunnen samenzitten om herinneringen over Nordin op te halen. De familie zal later ook beslissen wat er met het ingezamelde geld zal gebeuren. “We zouden graag iets doen voor de organisatie Tuki, een organisatie die zich inzet voor mensen met zeldzame ziektes”, zegt papa Henk.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws