‘Gwendolyn Rutten wordt zwaar getackeld, zowel binnen als buiten haar partij’ Politiek
Politiek

‘Gwendolyn Rutten wordt zwaar getackeld, zowel binnen als buiten haar partij’

‘Gwendolyn Rutten wordt zwaar getackeld, zowel binnen als buiten haar partij’

Het zijn moeilijke tijden voor Gwendolyn Rutten. Vorige week haalde Noël Slangen nog zwaar uit naar de Open VLD-voorzitster. “Gwendolyn Rutten is politiek dood”, zo klonk het toen.

In een interview met Het Laatste Nieuws neemt Open VLD-coryfee Karel De Gucht het nu op voor Gwendolyn Rutten. “Ze maakt nu moeilijke tijden door, maar als er iemand is van wie ik zeker ben dat die uit de as zal herrijzen, dan is zij het”, aldus De Gucht. “Ze wordt zwaar getackeld, zowel binnen als buiten de partij."

Hij weerlegt echter dat Rutten politiek dood is. “Ik heb haar onlangs nog van dichtbij meegemaakt tijdens de onderhandelingen voor de Vlaamse regering, en dat heeft ze perfect gedaan. Ze is één van de slimste van haar generatie, daar moet je geen seconde aan twijfelen."

Simpeler

Volgens de De Gucht oefent Rutten de moeilijkste job uit die er binnen de politiek bestaat: die van partijvoorzitter. “Ik ben zelf minister geweest, Eurocommissaris, maar mijn zwaarste jaren waren die als partijvoorzitter (van 1999 tot 2004, nvdr.). En toen was het allemaal nog veel simpeler dan nu”, besluit De Gucht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws