Zondag 2 Februari 2020 - 14:00   I   Foto: VRT  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Fly uit Kamp Waes onthult dat ergste zaken niet op tv te zien waren: "Dit hebben jullie allemaal niet gezien"

Fly uit Kamp Waes onthult dat ergste zaken niet op tv te zien waren:

Kamp Waes is razend populair, met wekelijks 2 miljoen kijkers. Instructeur Fly verklapt in een gesprek met Het Laatste Nieuws dat men op tv nog lang niet alles heeft laten zien.

“De tv-beelden van ‘the milling’, waarbij kandidaten drie minuten in een boksring moesten standhouden, waren bijvoorbeeld niet zo spectaculair", legt Fly uit. "Maar het ging er daar veel heviger aan toe dan wat ze lieten zien. Een ander voorbeeld is de durfsprong in het water: er zijn er die daar drie keer plat op hun buik zijn beland en die we tot drie keer naar boven lieten kruipen om opnieuw te springen.”

De kandidaten sliepen in een hele week amper 16 uur. “Ik sliep maar 15 uur die week. Het went, maar hoeveel slaap je nodig hebt, zit wel in het DNA verankerd. De reden waarom we de kandidaten zo weinig lieten slapen, is omdat we hallucinaties wilden opwekken. Hoe goed ook getraind: op een bepaald moment gaat je geest je parten spelen. Wij noemen dat: ‘het moment waarop uw grootmoeder in lingerie in de bossen voorbijkomt’", lacht Fly

"Alle kandidaten hebben hallucinaties gekregen: ze zagen in het bos beesten die er niet waren en er waren er die over een ingebeelde prikkeldraad stapten. Op dat moment moet een Special Force beseffen: het heeft geen zin dat ik wakker blijf, ik leg me een kwartiertje neer. Dan loop je nadien wel juist in een oriëntatie-oefening in plaats van te verdwalen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kamp Waes  I  Fly  I  shownieuws