Klimaatactiviste Kyra Gantois erg scherp voor haar ex, Anuna De Wever: “Nu ben ik zéker blij dat ik er afstand van heb genomen” Royalty
Royalty

Klimaatactiviste Kyra Gantois erg scherp voor haar ex, Anuna De Wever: “Nu ben ik zéker blij dat ik er afstand van heb genomen”

Klimaatactiviste Kyra Gantois erg scherp voor haar ex, Anuna De Wever: “Nu ben ik zéker blij dat ik er afstand van heb genomen”

Anuna De Wever gaat stage doen bij de groene fractie in het Europees Parlement. Dat werd bekendgemaakt via Twitter.

"De jeugd gaat al meer dan een jaar de straat op. Er zijn veranderingen, maar bijlange niet genoeg. We moeten op alle mogelijke manieren druk op de ketel houden”, klonk het. “Anuna De Wever en Adélaïde Charlier hebben de kans gekregen om stage te doen bij de groene fractie in het Europees Parlement."

Youth for Climate staat hier helemaal achter, luidt het nog. “Zoals iedereen weet, is Youth for Climate politiek neutraal, en daarom zetten wij een stap opzij als woordvoerders. Maar we blijven wel actief in de organisatie om druk te zetten op de beleidsmakers."

Apolitieke beweging

Dit nieuws kon op weinig sympathie rekenen van mede-oprichtster van Youth For Climate, Kyra Gantois. “Héél jammer, kleur bekennen”, schrijft ze op Twitter. “Wij zijn YFC begonnen als een apolitieke beweging voor en door jongeren en nu is het gewoon om zeep”, vervolgt ze. “Allemaal goed en wel dat dit een goede kans is, maar nu is de geloofwaardigheid zeker weg ... blij dat ik er afstand van genomen heb."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws