Openstaande vacature voor twee beulen met ‘uitstekende morele rechtschapenheid’ Buitenland
Buitenland

Openstaande vacature voor twee beulen met ‘uitstekende morele rechtschapenheid’

Openstaande vacature voor twee beulen met ‘uitstekende morele rechtschapenheid’

Na vier decennia willen de autoriteiten in Sri Lanka opnieuw executies invoeren. Daarvoor zijn ze nu op zoek naar twee beulen. Dat meldt Het Nieuwsblad. In de gepubliceerde vacature staat dat de mannen tussen de 18 en 45 jaar oud moeten zijn en dienen te beschikken over een “uitstekende morele rechtschapenheid” en “mentale kracht”.

Sinds 1976 geldt er in Sri Lanka een moratorium op de doodstraf en worden alle terdoodveroordelingen omgezet in een levenslange celstraf. President Maithripala Sirisena wil executies nu opnieuw uitvoeren om zo de drugshandel in zijn land te bestrijden. Zijn inspiratie is de Filipijnse president Rodrigo Duterte en diens controversiële “oorlog tegen drugs”.

Mensenrechtenactivisten hebben geprotesteerd tegen de keuze om het moratorium op te heffen, maar de autoriteiten willen niet luisteren. Het Sri Lankaanse ministerie van Justitie heeft reeds de nodige administratieve stappen genomen om over te gaan tot de executie van vijf gedetineerden veroordeeld wegens drugsfeiten

Kandidaten mogen een maximumloon van 36.410 roepies (181 euro) per maand verwachten en maken aanspraak op een ambtenarenpensioen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws