Maandag 3 Februari 2020 - 16:30   I   Foto: Instagram  I   Bron: Karrewiet  I   door Redactie

Zeger uit ‘Kamp Waes’ doet straffe onthulling: “Ik ga daar niet onnozel over doen”

Zeger uit ‘Kamp Waes’ doet straffe onthulling: “Ik ga daar niet onnozel over doen”

Alle kandidaten die ‘Kamp Waes’ tot een goed einde gebracht hebben, verdienen het grootste respect. Toch is er één deelnemer die de kijkers nog lang zal heugen.

Zeger Van Noten (23) lag niet alleen bij de kandidaten goed in de groep, maar ook bij de kijkers scoorde hij wekelijks goeie punten. Het stotteren stond hem daarbij niet in de weg, integendeel: hij werd de held van heel wat stotterende kinderen.

Zeger had een heel persoonlijke missie bij de start van ‘Kamp Waes’: "Wat me altijd heeft doen sporten, is dat ik al heel mijn leven stotter”, zegt hij bij Karrewiet. “Op jonge leeftijd probeerde ik dat te verstoppen en uitdagingen uit de weg te gaan, omdat ik bang was. Bang dat mensen het zouden weten, dat ze me zouden beoordelen."

Verborgen

"Sinds een paar jaar ben ik erachter gekomen dat ik daar niet onnozel over moet doen en open moet zijn”, aldus Zeger. “Daarom doe ik ook mee aan 'Kamp Waes', om mezelf en iedereen te bewijzen dat ik het kan. Misschien kan ik een voorbeeld zijn voor veel mensen in Vlaanderen", vertelt hij in het programma.

"Het is fantastisch om te zien dat ik iets kan betekenen in hun jeugd", vertelt hij. "En zó stoer dat zo'n jongen in de klas over stotteren durft praten. Als ze mij hadden gevraagd om daarover te praten voor mijn medestudenten, had ik dat nooit gedaan. Ik wou dat toen nog verborgen houden."

TAGS  I  Kamp Waes  I  shownieuws  I  Zeger