Onderwijsminister Ben Weyts wil niet dat scholieren nog spijbelen voor het klimaat: "De regels gelden voor iedereen" Politiek
Politiek

Onderwijsminister Ben Weyts wil niet dat scholieren nog spijbelen voor het klimaat: "De regels gelden voor iedereen"

Onderwijsminister Ben Weyts wil niet dat scholieren nog spijbelen voor het klimaat: "De regels gelden voor iedereen"

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet dat scholieren nog tijdens de lesuren op straat komen om te spijbelen voor het klimaat. “Klimaatspijbelen is spijbelen en daar kan je geen oogje voor dichtknijpen”, zegt hij in antwoord op een schriftelijke vraag van Koen Daniëls (N-VA).

Youth for Climate wil op vrijdag 7 februari een nieuwe schoolstaking organiseren. De organisatie, van onder meer Anuna De Wever, verzamelt om 13.30 uur aan het Brusselse centraal station.

“Als Vlaams minister van Onderwijs wil ik leerlingen ontmoedigen om ongewettigd afwezig te blijven op schooldagen”, reageert Weyts. “We kunnen niet met z’n allen de daling van de onderwijskwaliteit hekelen en vervolgens de andere kant opkijken als het gaat over spijbelen. Het moet duidelijk zijn dat regels gelden voor iedereen en in elk geval, los van politieke of andere motieven.”

Richtlijnen

Weyts heeft de richtlijnen voor scholen verduidelijkt. "Scholen kunnen de ‘afwezigheid om persoonlijke redenen’ enkel en alleen inroepen in strikt uitzonderlijke en individuele gevallen. Het zogenaamde klimaatspijbelen kan daardoor dus nooit gedekt worden.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws