De Ketelaere trapt Club Brugge voorbij sterk Zulte Waregem naar bekerfinale Sport
Sport

De Ketelaere trapt Club Brugge voorbij sterk Zulte Waregem naar bekerfinale

Club Brugge heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van België. De competitieleider haalde het woensdagavond met 1-2 op het veld van een erg verdienstelijk Zulte Waregem. Charles De Ketelaere besliste de halve finale met een late goal.

In de eerste helft had Club Brugge het echt niet onder de markt met een sterk Zulte Waregem. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar Mignolet stond attent te keepen en hield Club recht. Op slag van rust kreeg blauw-zwart de beste kans: Vormer leek raak te koppen, maar Walsh haalde de bal van de doellijn. Geen doelpunt, dat was duidelijk.

Na rust kwam Club Brugge beter voor de dag. Zulte Waregem raakte de paal, kreeg het ook moeilijk. Na tien minuten stond het zo 0-1. Mechele duwde een overhoekse kopbal van Krmencik tegen de touwen en Essevee was op achtervolgen aangewezen. Toch boksten de mannen van Francky Dury terug. Na een fraaie actie van Sissako en laks verdedigen van Club Brugge, maakte Oberlin er 1-1 van. Op naar verlengingen? Neen, toch niet.

De Ketelaere doet het

Enkele minuten voor tijd zette Schrijvers zijn maatje De Ketelaere alleen voor doel. Dankzij wegglijden van Bossut kon de Club-youngster er 1-2 van maken. De VAR herbekeek de beelden nog even voor de zekerheid, maar de goal telde wel degelijk. Het bleef bij 1-2 en zo is Club Brugge de eerste bekerfinalist. Zulte Waregem blijft verweesd achter.