Donderdag 6 Februari 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Daily Express  I   door Redactie

Verontrustende berichten: royaltywatchers maken zich grote zorgen om Kate Middleton

Verontrustende berichten: royaltywatchers maken zich grote zorgen om Kate Middleton

De aankondiging dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan afstand nemen van hun koninklijke titels is nog maar net verteerd, of de royalty-experts zien al een ander probleem in Buckingham Palace.

Zo zou het niet goed gaan met Kate Middleton (38), de vrouw van prins William. Sinds prins Harry en Meghan Markle aankondigden dat ze hun tijd willen verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika, gaat Middleton gebukt onder de vele zorgen.

“Nu het stof stilaan gaat liggen, kunnen we langzaam maar zeker zien hoe de andere leden van de koninklijke familie reageren”, zegt ABC-royaltywatcher Omid Scobie. “Kate is in paniek en heeft angstaanvallen gehad. Ze heeft nauwelijks tijd om te rusten. En als ze probeert te ontspannen, dan slaan haar gedachten op hol."

Complete verrassing

“Ik denk dat de ernst van wat er is gebeurd een enorme impact heeft gehad op hen”, aldus koninklijk experte Katie Nicholl, die ook stelt dat het nieuws als een complete verrassing kwam voor de hertog en hertogin van Cambridge. “Beiden wankelen nog steeds en hebben moeite de realiteit van deze situatie onder ogen te zien."

Ook zou de druk van de koninklijke verantwoordelijkheden verdubbeld zijn voor Kate en William, nu Harry en Meghan in Canada vertoeven. Kate werkt soms 18 uur per dag en maakt zich volgens de koninklijke experten zorgen over hoe ze de extra werklast kan combineren met haar gezinsleven.

Gemis

Volgens welingelichte bronnen hebben Kate en Meghan elkaar niet meer gesproken sinds de beslissing viel, en is de kloof tussen hen enkel groter geworden. Het meeste moeite zou Kate hebben met het gemis over haar schoonbroer Harry. “Ze heeft gehuild over de letterlijke en figuurlijke afstand tussen hen”, klinkt het. “Ze wou dat ze met Harry kon praten. Ze mist hem en vreest dat ze nooit meer zo close met hem zal zijn als vroeger."

Ondanks het feit dat Kate en William voortaan een tandje moeten bijsteken, blijft Kate positief. “Ze is dan ook een koninklijke professional. Zelfs als het achter de gesloten deuren van het paleis spaak loopt, zal ze die barsten nooit aan de buitenwereld laten zien. In die zin is ze dus eigenlijk een veel betere actrice dan Meghan”, besluiten de royalty-experten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kate Middleton  I  Meghan Markle  I  shownieuws