Familie van verongelukte Steve Bruijns (27) heeft boodschap voor zijn doodrijder: “Hij heeft geen enkel schuldinzicht” Royalty
Royalty

Familie van verongelukte Steve Bruijns (27) heeft boodschap voor zijn doodrijder: “Hij heeft geen enkel schuldinzicht”

Familie van verongelukte Steve Bruijns (27) heeft boodschap voor zijn doodrijder: “Hij heeft geen enkel schuldinzicht”

De familie van de verongelukte Steve Bruijns (27) is niet te spreken over de laatste uitlatingen van Fréderick P. (45), de doodrijder van Steve.

Steve Bruijns was op dinsdagavond 28 november 2018 op we naar zijn werk toen hij werd aangereden door Fréderick P. P. kwam terug van een feestje en had te veel gedronken. Hij had liefst 1,9 promille in zijn bloed. Bovendien reed hij veel te snel en negeerde hij een rood licht.

Op de politierechtbank werd hij veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan de helft met uitstel, 5 jaar rijverbod en 4.800 euro boete. Na die veroordeling verhuisde Fréderick P. van Boortmeerbeek naar Oostende, waar hij een nieuw leven startte als cafébaas.

Steek in het hart

Fréderick P. was in de running om prins carnaval van Oostende te worden en verklaarde vorige week in een interview dat hij goed pintjes kon tappen en drinken. Deze uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij de familie van Steve Bruijns. “Dat hij doodleuk poseert voor de foto en vertelt dat hij goed bier kan drinken, is een steek in ons hart. Hij was ladderzat toen hij Steve doodreed. Hij heeft geen enkel schuldinzicht”, zegt Steve’s tante Nathalie.

“Het is onvoorstelbaar welk leed deze uitspraak opnieuw berokkent in onze familie”, zegt Nathalie. “Sinds het ongeval zijn we, en niet in het minst de mama van Steve, zijn vriendin Christina (33) en hun dochtertje Louise (5), kapot van verdriet. We gaan ermee slapen en staan ermee op. Dat terwijl die man pocht met zijn alcoholgebruik, doet alsof er niets aan de hand is en doodleuk prins carnaval wil worden."

Regelrechte schande

“Zijn uitspraken zijn een regelrechte schande als je zijn geschiedenis kent. Is hij dan vergeten wat alcohol heeft veroorzaakt? Het lijkt alsof hij geen enkel schuldinzicht heeft. Onze diepe wonden zijn opnieuw volledig opengereten, net zoals op het proces. Hij kwam zelf maar één keer opdagen en stuurde voorts zijn advocaat. Hij wil zijn fout gewoonweg niet inzien”, aldus Nathalie Bruijns.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws