Donderdag 6 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Facebook   I   Bron: NB  I   door Redactie

Frank Deboosere trekt aan de alarmbel: “Zware storm op komst, veel zaken zullen gaan vliegen"

Frank Deboosere trekt aan de alarmbel: “Zware storm op komst, veel zaken zullen gaan vliegen

Komende zondag krijgt ons land te maken met Ciara, een storm die momenteel nog boven de Atlantische Oceaan hangt. Frank Deboosere waarschuwt alvast.

Er worden zondag immers enorm krachtige rukwinden verwacht. “Maar het is nog te vroeg om te oordelen of het nu 90 of 110 kilometer per uur zal zijn, wat een wereld van verschil betekent”, zegt weerman Frank Deboosere.

Ciara zal België bereiken rond de middag, nadat ze eerst Ierland en Groot-Brittannië zal hebben aangedaan. Mensen gebruiken best hun gezond verstand. In de nacht van zondag op maandag de auto niet buiten parkeren, zelf ook geen lange wandelingen gaan doen. En maak de rioolputjes vrij, als er veel neerslag valt, kan dat ook weer weg."

Code geel, mogelijk code oranje

Er zijn nog geen officiële waarschuwingen van het KMI. Dat zal vermoedelijk vrijdag pas gebeuren. “Er zal zeker code geel gegeven worden, mogelijk code oranje. Het heeft lang niet meer zo gestormd, dus er zullen veel zaken kunnen gaan vliegen. Een gewaarschuwd man is er twee waard”, zegt Deboosere nog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Deboosere  I  Ciara  I  storm